Tieme Woldman (1963, Zeewolde) won in november 2013 in de categorie 25 jaar en ouder de IVIO-Andries Greiner Prijs. De titel van zijn verhaal is ‘Soap’.
Hij zegt daarover: “Ik schrijf nu ruim vier jaar en daarbij is het zoeken naar een eigen stem en een eigen taal in mijn verhalen een wezenlijk onderdeel. Voor mijngevoel heb ik in het verhaal ‘Soap’ mijn stem en taal gevonden en deze prijs zie ik als een bevestiging daarvan en als een motivatie om in ‘mijn’ richting verder te gaan.”

Lees hier het verhaal van Tieme Woldman

Rachel van de Beek (1996, Almere) kreeg de prijs in de categorie jonger dan 25 jaar. Haar verhaal draagt als titel “Lieve Sara’.
Sara verwoordt haar zege als volgt: “Schrijven is voor mij altijd al een uitlaatklep geweest. Iets waar ik mijn fantasie in kwijt kan. Dagelijks duiken er talloze dialogen, personages en gebeurtenissen in mijn hoofd op, die ik dan zo nu en dan weet te verwerken in allerlei soorten verhalen (die ik negen van de tien keer niet eens afmaak). Ik heb buiten een gedichtenwedstrijd op de basisschool nog nooit aan een wedstrijd als deze meegedaan, maar toen ik de advertentie in de krant zag dacht ik: “ach, waarom niet?”
Daar stond ik dan, ruim twee maanden later: trillend en half snikkend op het podium. Ik was uiteraard ontzettend verrast, en besefte nog niet helemaal wat er gebeurde. Handen werden geschud, foto’s werden gemaakt. Toen de eerste schrik voorbij was was ik alleen nog maar erg blij. Het is een enorme eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.”

Lees hier het verhaal van Rachel van de Beek