Mirthe Kleine Haneveld ontvangt de cheque van Andries Greiner

Mirthe Klein Haneveld kon niet geloven dat ze in haar categorie de prijs gewonnen had, ook na de prijsuitreiking niet. Het moet allemaal bezinken, zei ze, het is als een droom. Mirthe schreef het verhaal Nieuwe Buren over het onzekere leven van uit het ik-perspectief van een jonge Afghaanse vluchtelinge die in Nederland de uitzetting van een Somalische vriendin meemaakt. De jury kende het verhaal de prijs toe vanwege de verrassende compositie, het sterke plot en de hoge actualiteitswaarde. Lees het hele verhaal van Mirthe.

 

Andries Greiner overhandigt Walt van der Linden de 1e prijs voor zijn verhaal

Walt van der Linden schreef onder de titel Vrijetijdsmanagement een verhaal over het leven van een student. Het juryrapport beoordeelde het verhaal als ‘beeldend geschreven, geestige formuleringen, belangrijke ontwikkeling bij de ik-persoon als student’. Walt was bijzonder vereerd met de kwalificatie dat hij volgens Andries Greiner misschien de nieuwe Remco Campert is. Lees het hele verhaal van Walt.

 

 

 

 

De 4-persoonsjury onder leiding van voorzitter Andries Greiner beoordeelde in totaal 48 inzendingen rond het prikkelende thema van deze editie: ‘De nieuwe buren’! De opening van de middag werd verzorgd door de voorzitter van Stichting IVIO die de prijs sponsort, Meine Breemhaar. Voorafgaand aan en in de pauze van de prijsuitreiking waren muziekoptredens van Kelly Streekstra en Q-Buskers.

Winnaars Mirthe Klein Haneveld en Walt van der Linden tijdens de prijsuitreiking, met de juryleden Marion Wichard, Andries Greiner en Ilse de Ruijter en voorzitter Stichting IVIO Meine Breemhaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijs wordt in 2013 opnieuw uitgereikt. Thema daarvoor is: Met andere ogen.

Fotografie (Brian Morgan)