Bij zijn afscheid in 2003 als algemeen-directeur van Stichting IVIO kreeg Andries Greiner een bijzonder cadeau: de IVIO Andries Greiner-Prijs, bestemd voor Flevolands aankomend schrijftalent. Daarmee werd tegemoet gekomen aan twee ‘liefdes’ van Andries: voor taal én voor Flevoland. In zijn vroegere beroepsleven, eerst als onderwijsman en daarna als ondernemer, heeft Andries Greiner veel aandacht besteed aan verzorgd taalgebruik. Daarbij leest hij veel en graag, schrijft hij columns en artikelen en is hij al sinds 1984 hoofdredacteur van de bekende AO-reeks. 

De laatst genoemde activiteit betekent dat onder zijn leiding jaarlijks 26 compacte boekjes over uiteenlopende actuele onderwerpen verschijnen

Flevoland is een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, ruimtelijk, economisch, maar ook cultureel. De Andries Greiner Prijs is bedoeld als een bijdrage aan de culturele ontwikkeling van Flevoland, als een manier om schrijftalent aan te moedigen zich te ontwikkelen, niet eenmalig, maar structureel, zodat ook in Flevoland een literaire traditie kan groeien.

Andries Greiner koos zelf voor een splitsing van het beschikbare geldbedrag, zodat in twee leeftijdscategorieën winnaars zijn aan te wijzen. Een deskundige jury heeft de beoordeling van de inzendingen op zich genomen.

Twitter
De IVIO Andries Greiner Prijs is nu ook op Twitter: @iviotalent