Rachel van de Beek uit Almere en Tieme Woldman uit Zeewolde zijn de winnaars van de 6e editie van de IVIO-Andries Greiner Prijs 2013. In de categorie jonger dan 25 jaar won Rachel van de Beek met het verhaal ‘Lieve Sara’. In de categorie 25 jaar en ouder werd Tieme Woldman met het verhaal ‘Soap’ door de jury als winnaar gekozen. Het thema van de 6e editie van de populaire schrijfwedstrijd was ‘Met andere ogen’.Juryvoorzitter Andries Greiner maakte de winnaars woensdagmiddag 13-11 jl. in Cultureel Centrum De Kubus in  Lelystad bekend. Meine Breemhaar, voorzitter van stichting IVIO overhandigde de twee winnaars elk een cheque ter waarde van € 1250,-. De uitreiking werd bijgewoond door een kleine 150 genodigden en bezoekers, daaronder veel deelnemers aan de Prijsvraag. De jury moest dit keer kiezen uit een recordaantal van 82 ingezonden verhalen uit heel Flevoland.

Lees hier hun verhalen: Tieme Woldman 

Rachel van de Beek Thema 2014: Feestje

Voor 2014 is het thema ‘Feestje’ gekozen. Juryvoorzitter Greiner maakte dit aan het eind van de prijsuitreiking bekend. De prijs is dan exclusief bestemd voor amateurschrijftalent jonger dan 25 jaar. “We willen jonge schrijvers extra voor het voetlicht brengen om daarmee de jonge generatie aan te sporen tot het schrijven van verhalen”, zei Andries Greiner. Hij benadrukt dat de Prijs in 2015 weer open staat voor beide leeftijdscategorieën.De uiterste inzenddatum in 2014 is zondag 31 augustus 2014. De datum voor de prijsuitreiking in november 2014 wordt nog vastgesteld.

Vlnr Andries Greiner (juryvoorzitter), Marion Wichard (jurlylid) Rachel van de Beek (winnares categorie jonger dan 25 jaar), Henk Soomers (jurylid), Tieme Woldman (winnaar categorie 25 jaar en ouder), Ilse Ruijters (jurylid) en Meine Breemhaar (voorzitter stichting IVIO)

– – – –

De IVIO Andries Greiner Prijs is ook via Twitter te volgen: @iviotalent